Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

COVID-19

Covid 19 – INTÉZKEDÉSI TERV

Az INTÉZKEDÉSI TERV a Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 ajánlásait vette alapul.

Alapvető, általános intézkedések:

 • A Magyar Közlönyben megjelent 479/2020. (XI. 3.) rendelet legfőképpen a Babits Mihály Kulturális Központ programszervezéssel és a programjainak lebonyolításával kapcsolatos feladatainak újragondolását tette szükségessé. A központban – ahogy a nonprofit kft. irányítása alá tartozó egyéb épületekben, így a Művészetek Házában, a Placc – Ifjúsági Közösségi Téren, valamint a Tourinform Irodában – eddig is a járványügyi előírások legszigorúbb betartása mellett zajlottak programjaink, a hivatkozott kormányrendelet okán azonban további intézkedések bevezetése vált szükségessé.  A Színháztermünkben megrendezésre kerülő programok során nézőink – a rendeletnek megfelelően – csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között pedig szabadon hagyunk két széket. Mindemellett a teremben lévők a közvetlenül egymás mögötti székekbe nem ülhetnek. Ezen intézkedés következtében Színháztermünkben maximum 193 fő tartózkodhat. A Színházteremhez hasonlóan osztottuk fel az Agora mozi nézőterét is, amelynek befogadói létszáma így 20 fő lett. 
 • A Babits Mihály Kulturális Központban, a Művészetek Házában, Tourinform Irodában, valamint a Placc - Ifjúsági Közösségi Téren egy-egy rendezvény, program kezdete előtt a közönség, valamint munkatársaink egészségének védelme érdekében 2020. október 20. (kedd) reggel 7 órától érintésmentes kézi hőmérővel mérjük az érkezők testhőmérsékletét. Amennyiben a mért testhőmérséklet 37.8 °C vagy annál magasabb, úgy a mérést 10 perccel később megismételjük. Ha második mérés során is 37.8 °C vagy annál nagyobb a mért hőmérséklet, a látogató nem léphet be intézményeinkbe!
 • Kérjük Önöket, hogy a programokra már legalább fél órával azok kezdete előtt érkezzenek, hogy a testhőmérséklet mérése során elkerüljük a torlódást, valamint tartsák a legalább másfél méteres fizikai távolságot, emellett, ha tüneteket tapasztalnak magukon, nem érzik jól magukat, ne látogassák előadásainkat. Előfordulhat, hogy a mérés miatt egy-egy programunk néhány perccel később tud csak elindulni, emiatt megértésüket és szíves türelmüket kérjük!
 • Fokozottan figyelünk az intézmény teljes területének tisztaságára. Kötelező naponta többször, a teljes épület fertőtlenítő felmosása, a kilincsek, a gyakran használt bútorok és tárgyak fertőtlenítése.
 • A dolgozók által használt mosdóhelyiségek folyamatosan fertőtlenítésre kerülnek.
 • A dolgozók által használt teakonyha folyamatosan fertőtlenítésre kerülnek.
 • Az intézmény jól látható és megközelíthető helyein kézfertőtlenítők kerültek kihelyezésre.
 • A látogatók számára jól látható és megközelíthető helyeken kézfertőtlenítő pontok kerültek kialakításra, ahová kézfertőtlenítők kerültek kihelyezésre.
 • Az intézmény dolgozói megismerték a Covid -19-cel kapcsolatos kötelező egészségügyi előírásokat, azok változásait nyomon kell követniük. Ennek érdekében a Babits Mihály Kulturális Központ vezetése gondoskodik a megfelelő informális anyagok beszerzéséről, a dolgozók – különös tekintettel a nézőkkel kapcsolatban álló munkatársakra, illetve a takarítószemélyzetre – folyamatos tájékoztatásáról. Új munkatárs esetén az intézményre vonatkozó egészségügyi szabályokat, elvárásokat és ajánlásokat át kell adni, azokról az új dolgozót informálni kell. A szükséges, naprakész és folyamatos kommunikáció érdekében az intézményben kijelölésre került 1 fő, egészségügyi kommunikáció lefolytatására alkalmas munkatárs, aki ezt a feladatot, folyamatot kézben tartja, az egészségügyi edukációt/tájékoztatást a dolgozók és az előadóművészek számára biztosítja.

Speciális intézkedések/I.:

 • Az előadások ideje alatt (és folyamatosan) rendelkezésre áll, érintésmentes hőmérő.
 • Az intézmény területén kialakításra került egy elkülönítő, ahol azt vagy azokat a dolgozókat és nézőket kell a további intézkedésig elhelyezni, akik Covid-19 tüneteket mutatnak vagy tünetekről számolnak be, akiknél felmerül a Covid-19 fertőzés gyanúja.
 • Amennyiben ilyen eset merül fel, a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjének megfelelően kell eljárni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöld számokat hozott létre a korona vírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.
 • A látogatók mosdójában folyamatosan gondoskodunk a kézfertőtlenítők feltöltéséről/cseréjéről, papírtörlők biztosításáról. A látogatók mosdói minden előadás után fertőtlenítésre kerül.
 • A továbbiakban előnyben részesítjük az online jegy vagy bérletértékesítési formákat, a helyszíni értékesítés helyett. Készpénzes fizetés helyett a kártyás eszközzel történő fizetést segítjük elő, a feltorlódás megakadályozása, valamint a szükséges szociális távolság betartásának elősegítése érdekében.
 • Csakúgy, mint a nézőknek, a nézőket fogadó, azokkal érintkező vagy kiszolgáló munkatársaknak (jegyellenőr, nézőtéri felügyelő, takarító személyzet számára) kötelező a maszk viselése.
 • A nézőket fogadó, azokkal érintkező vagy kiszolgáló munkatársaknak (jegyellenőr, nézőtéri felügyelő, takarító személyzet számára) kesztyű viselése is kötelező.
 • Az intézmény területén található, a nézőket (is) ellátó, kiszolgáló vendéglátóhely az előadások alatt (is) üzemel, a vendéglátóhelyet illetően a vendéglátóhelyekre vonatkozó jelenleg érvényes általános, valamint Covid 19 -re vonatkozó egészségügyi szabályok az irányadóak.

Kommunikáció:

 • A látogatók felé jól látható módon, infoposzterek segítségével kommunikálásra kerül az egészségügyi szabályok fokozott betartásának szükségessége, így például a helyes kézmosás szabályainak, a rendszeres kézfertőtlenítésnek, valamint a szociális távolság betartásának fontosságát
 • hangsúlyozó információk közlése. (A 1,5 méteres szociális távolság betartása az előadások alatt nem megvalósítható elvárás és ajánlás, de lehetőség szerint az ennél rövidebb távolság alatti helyzetekben is kerülni kell a közvetlen fizikai érintést, a szokásos szociális üdvözlési módokat: kézfogás, puszi, ölelés.)
 • Az intézmény területén, jól láthatóhelyeken a Covid-19 terjedésének megakadályozását szolgáló infoposzterek kerültek elhelyezésre. Ugyanígy a mosdók falára kívülről és belülről a helyes kézmosás szabályait kommunikáló infoposzterek kerültek kifejezésre.
 • Az előadóművészek öltözőibe infoposzterek kihelyezésére is sor került a megfelelő tájékoztatás érdekében.

Speciális intézkedések/II.:

 • A fellépők, valamint a nézők egészségügyi biztonsága érdekében a nézők és az előadóművészek külön útvonalon történő közlekedése biztosításra került.
 • A fellépőknek öltözködésre, átöltözésre külön helyiség került kialakításra.
 • Egymás után használt öltözők esetén mindig sor kerül az öltözők folyamatos fertőtlenítő takarítására. Egyéb esetben az előadás végén kerül elvégzésre az öltözők fertőtlenítő takarítására.
 • A színpadot biztonságos távolságban közelíthetik csak meg a nézők. A nézők és az előadóművészek közvetlen érintkezése nem támogatott – visszavonásig nincs mód autogram kérésére és/vagy rajongói ajándék (például virágcsokor) közvetlen vagy közvetett átnyújtására.
 • A technikai eszközök (mikrofon, headset, tolmácskészülék) minden használat után fertőtlenítésre kerülnek.

Tisztelettel:

Mácsik Henrietta Gabriella
ügyvezető igazgató
Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft.

Babits Mihály Kulturális Központ: Tájékoztatás COVID intézkedésekkel kapcsolatban
További információ: koronavirus.gov.hu

up