Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

2021. szeptember 24.

Oláh Krisztián Quartet

Időpont: 2021. szeptember 24. 20:00
Helyszín: Művészetek Háza

Oláh Krisztián Quartetté bővült saját formációja új, előremutató kompozícióival különleges utazásra hívja a hallgatóságát. Zenéjének fontos részét képezik úgy a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, mint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája. Mindamellett, hogy a zenekar programja Krisztián saját szerzeményeire épül, a tagok, ifj. Oláh Kálmán, Orbán György és Serei Dániel, mind nagyszerű improvizatőrök is, így a produkció szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, mely magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, ezáltal friss és komplex hangzásvilágot formálva a zenekarnak.
A koncert a Köszönjük Magyarország program keretében valósul meg.
 

Információ:
A belépés díjtalan!

ÚJ IDŐPONT! - Dumaszínház – Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló előadása

Időpont: 2021. szeptember 24. 18:00
Helyszín: Színházterem

Kedves Közönségünk! 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a június 15-re módosított 18.00 órás TÖRTÉNJEN BÁRMI - Kőhalmi Zoltán önálló előadása c. esemény időpontja módosult. A programra szeptember 24-én kerül sor! 

A Dumaszínház értesítője:

"A június 15-re módosított 18.00 órás TÖRTÉNJEN BÁRMI - Kőhalmi Zoltán önálló előadása c. előadásunkat a Babits Mihály Kulturális Központban technikai okok miatt sajnos nem tudjuk megtartani. 

Az előadást hosszas szervezés és egyeztetés után sikerült másik időpontra áttennünk.

Az új időpont: 2021. szeptember 24. 18.00 [...].

Amennyiben megfelel Önöknek az időpont, a belépőjegyük automatikusan érvényes az új előadásra, azzal egyéb teendőjük nincsen.

Ha az új időpont nem felelne meg, kérjük az ugyfelszolgalatvidek@dumaszinhaz.hu e-mail címre jelezzék visszaváltási igényüket június 20-ig, hogy ezt továbbíthassuk az jegyértékesítési partnerünknek, az Interticketnek. Önök azonban dönthetnek úgy, hogy nem kérik a belépőjegyek visszaváltását, támogatva ezzel a Dumaszínház fennmaradását. Kérjük, fontolják meg ezt a lehetőséget is, mivel ebben a rendkívüli helyzetben nagy segítséget jelent számunkra.

Amennyiben az InterTicket valamelyik partnerirodájában vásárolta a jegyét, úgy június 20-ig az alábbi űrlapon jelezheti visszatérítési igényét:

https://www.jegy.hu/articles/1066/a-dumaszinhaz-budapesti-es-videki-eloadasainak-listaja-visszavaltasi-igeny-jelzesenek-a-hataridejevel

(A link kizárólag a jegyirodákban megvásárolt jegyek esetében működik!)

A visszaváltás folyamatosan történik [...]".

Már az ősember is mesélt történeteket a tűz mellett ülve a barlangban. Az élmény azóta is az ösztöneinkben van, de ötezer évvel ezelőtt nem lett volna ennyire komfortos az élmény. Kőhalmi Zoltán önálló estjén a nézők székeken ülhetnek, van ajtó és nem mamutagyarral kell fizetni. Mi történt azóta a történetekkel? Mit keres a palotás az iskolai Pán Péter musicalben? Milyen messziről látszik az Üveghegy? Melyik a világ legfélelmetesebb filmje, és miért nem felejti el soha az, aki nem látta? Ebből az előadásból minden kiderül, történjen bármi.
 
Az előadás időtartama kb. 70-75 perc.
 
Információ:
  • Jegyár: 3.990 Ft
Jegyek kaphatók az IBUSZ Utazási Irodában (Széchenyi u. 40.) és interneten.

Kultúrházak éjjel-nappal

Időpont: 2021. szeptember 24. 16:00 - 2021. szeptember 26. 19:30
Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Művészetek Háza, Szent István téri sétány

Zene, tánc, vers, kiállítás és mozi! Intézményünk is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programhoz, amelyre e hét végén kerül sor. Érdemes lesz a hétvégén is felkeresni minket, hiszen péntektől egészen vasárnapig számos program vár az érdeklődőkre!
 
A Kultúrházak éjjel-nappal a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a PReport PR partnerségével, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.
 

A kocka el van vetve… - kiállítás Lego alkotásokból

Időpont: 2021. szeptember 23. 09:00 - 2021. szeptember 26. 18:00
Helyszín: Placc Ifjúsági Közösségi Tér

Működő vonatok, élethű diorámák és kockák, minden mennyiségben! Mindenkit vár egy remek kiállítás Lego alkotásokból a Placc - Ifjúsági Közösségi Téren szeptember 23-26. között!

Digitális Agora – III. Nemzetközi Digitális Triennálé – ünnepélyes megnyitó

Időpont: 2021. szeptember 11. 11:00 - 2021. október 31. 20:00
Helyszín: Művészetek Háza

A Digitális Agora kiemelt, nemzetközi képzőművészeti tárlatot a Magyar Elektrográfiai Társaság és a Művészetek Háza közösen immáron harmadik alkalommal rendezi meg – 169 magyar és 45 külföldi művész – digitális, elektrográfiai alkotásainak bemutatásával.
 
Az egyedülálló kiállítás szeptember 11-én nyitja meg kapuit és egészen október 31-ig várja a látogatókat. A tárlat megtekinthető kedd-vasárnap 10:00-17:00 óra között.
 

TérZene Program

Időpont: 2021. szeptember 11. 10:00 - 2021. október 01. 19:00

Szekszárd terein ebben a hónapban is felcsendül a muzsika, hiszen folytatódik a TérZene Program. Érdemes lesz nyitott füllel járni a Garay téren, a Béla király téren, de lesz koncert a Vármegyeháza udvarán is, csakúgy, mint a magaskultúra otthonában, a Művészetek Házában.
 
A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora bizonyítja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen szeretett volna változtatni az EMMI kultúráért felelős államtitkársága egy új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el.
 
 
up