Babits Mihály Kulturális Központ
7100 Szekszárd, Szent István tér 10.

Szakmai beszámoló - Csoóri Sándor Program - Táncház pályázat

2022. július 11.

 

A Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft. által üzemeltetett szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ a Csoóri Sándor Programra beadott Táncház kérelmét pozitívan bírálta el. Az elbírálás szerint a Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft. 800 000 Ft összegű támogatásban részesült.

Mint ahogy az egész világon, Magyarországon is nagyon sok vállalkozást küldött alvó állapotba a 2020-21. évi koronavírus járvány és az azt mérsékelni hivatott szigorú járványügyi előírások. a Babits Mihály Kulturális Központ 2021. június elején nyithatta meg újra kapuit a nagyközönség előtt. A nyitás ekkor azonban még csak fizikailag valósulhatott meg, el kellett érni, hogy az emberek merjenek is jönni a programokra. Tapasztalataink szerint először a családi programok voltak azok, amelyekre szívesen jöttek az elmerek, azaz hozták a gyermekeiket. Ezek közül is a népszerűek elsősorban a szabadtéren megrendezett programok voltak. A korábbi terveinktől eltérően így a gyermektáncházakra fókuszáltunk.

Megvalósított gyermektáncházi foglalkozásaink:

  • 2021. augusztus 28. – Szekszárd Város Napja alkalmából a Babits Mihály Kulturális Központ 2 napos rendezvénysorozatot tartott, melynek során gyermektáncházat tartottunk a Csurgó Zenekar közreműködésével. Ezt a családi programot eredetileg a Béla király térre, a Vármegyeháza átriumos udvarán terveztük megtartani, de sajnos az időjárás közbeszól és ezért esőhelyszínen, a Babits Mihály Kulturális Központ PLACC közösségi terének nagytermében tudtuk megrendezni.. A táncházat a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület okleveles néptáncoktatói tartották, valamint a gyermekeknek lehetőségük volt a táncolás szüneteiben kézműves foglalkozásokon is részt venni (hajfonás, népi frizura készítés, vesszőfonás)
  • 2021. november 14. – A Márton Napi Vigadalom Szekszárd Város egyik több éves hagyományokon alapuló szabadtéri rendezvénye. Színhelye a Béla király téren felállított rendezvénysátor. Ennek keretei között is táncházra invitáltuk a gyermekeket a Csurgó zenekar és a Bartina Néptánc Egyesület oktatónak közreműködésével.
  • 2022. február 06. – Farsangi Játszóház – A farsang mindig kiemelkedő esemény minden közösség életében. A Farsangi Játszóházban is gyermektáncházat tartottunk, melyet ezúttal a Csurgó zenekar vezetője, Siklósi Krisztián tartott meg nagy sikerrel.
  • 2022. december 18. – A Karácsonyi Kincsesház – Az advent időszakában karácsonyi népszokásokból tartott sikeres táncházat a Medinai Tambura Zenekar.

 

A pozitív eredményeket segítették azok a szakmai intézkedések, amelyekkel a kollégák törekedtek a nézők invitálására az újranyitás után. A programokat az alábbi marketing elemekkel támogattuk:

  • plakátok gyártása
  • hirdetés a Tolnatáj Televízióban
  • hirdetés helyi Rádió Antrittban

A jelenlegi pályázat lehetőséget adott arra, hogy a népművészeti programok megrendezésével és pályázati finanszírozásával a vészhelyzet miatti zárások okán bekövetkezett anyagi veszteségeit az intézmény mérsékelni tudta.

 

Események,
programok
Válasszon az eseménynaptárból!