Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

„Nyitunk!” – Országos Kapunyitogató

Tánccal, zenével és kiállítással nyitotta meg újra kapuit a szekszárdi Művészetek Háza, amely május 16-tól ismét szeretettel várja a közönséget.
 
Több mint fél év bezárás után, Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere és Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója közösen nyitották ki a Művészetek Háza épületét, amellyel kezdetét vette az „Országos Kapunyitogató” elnevezésű, a Nemzeti Művelődési Intézet, valamint mások mellett tizennégy magyarországi agóra részvételével megvalósuló program.
 
Az eseményekben gazdag ünnepi rendezvényen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár videóüzenetben köszöntötte a megjelenteket, akik egy pódiumbeszélgetést is meghallgathattak a Babits Mihály Kulturális Központ első ötven évét bemutató könyvről. Az agóra roll-up kiállítás is megnyitotta kapuit, de a résztvevők még a Munkácsy-díjas festőművész, Baky Péter Visszatekintés című kiállításában is gyönyörködhettek. Utóbbit június közepéig tekinthetik meg az érdeklődők. 
 
Az ünnepélyes nyitórendezvényen közreműködtek Lozsányi Tamás és Lozsányi Soma orgonaművészek, a Bartina Néptáncegyüttes szólistái, valamint a Szekszárd Jazz Quartet. További fotókat Facebook-oldalunkon talál! 
 
 
 

up