Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Felhívás - Babits Nyitott Könyvespolc

Babits Nyitott Könyvespolc

Felhívás

 

„A könyvek gerillaharcosok. Lesből támadnak, és szinte megmagyarázhatatlan módon hódítanak.” Vámos Miklós

 

Olvasni jó – fotelban ülve, íróasztal mellett, egy padon a parkban, az erdőben a tisztáson, vagy akár otthon a fürdőkádban. Mert az olvasás szórakoztat és tanít is.

 A Babits Mihály Kulturális Központ szeretne meghonosítani saját falai között is egy Németországban és Európa más országaiban, így Magyarországon is (KMO Budapest) már több éve útjára indult közösségi szolgáltatást – amelyet a helyiek saját maguk hoznak létre saját közösségük számára.

A nyitott könyvespolchoz, az ott található könyvekhez ingyen, regisztráció nélkül, bárki és bármikor hozzáférhet. Rendben tartásukat mindenféle szervezés nélkül, önként végzik a közösség tagjai.

Kérjük Önt is, ha van otthon olyan könyve, könyvei, melyekre már nincs szüksége, melyekből esetleg több példánya van – műfaji megkötöttség nélkül ossza meg velünk, ossza meg a többiekkel a Babits Nyitott Könyvespolcon! A beérkezett könyveket az intézmény fogadóterében kihelyezzük, azokat bárki helyben olvashatja, vagy ha cserébe hoz egy másikat, egy könyvet haza is vihet elolvasni.

Beadás: folyamatos

Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, információs pult (Szekszárd, Szent István tér 10.)

Átadás: a 85. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan június közepén (kérjük figyelje programjainkat!)

A nyitott könyvespolc programhoz kapcsolódóan a jövőben az olvasást (és az írást!) népszerűsítő rendezvényeket is szervezünk: felolvasóesteket, beszélgetéseket, könyvbemutatókat, sőt, kreatív szövegalkotói programokat is!

Kérjük a könyvkiadókat, helyi könyvesboltokat, ők is csatlakozzanak a felhíváshoz!

up