Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete

A Babits Mihály Kulturális Központ valamennyi dolgozója nevében, Zsikó Zoltán ügyvezető igazgató és Kovács Zsuzsanna kulturális osztályvezető nagy szeretettel gratulál dr. Gesztesi Enikőnek, a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület elnökének és az egyesület valamennyi tagjának, "Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete" díjhoz.

A díjat hétfőn ünnepélyes keretek között adta át 12. alkalommal a Tolna Megyei Önkormányzat a Vármegyeházán, a Civilek Napja alkalmából. A Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesületet nevében a szervezet elnöke, dr. Gesztesi Enikő vehette át az elismerést.

Az egyesületről:

Az 1992-ben alakult egyesületnek nagy szerepe van lakóhelyünk múltjának feltárásában, a kutató munkában. A szervezet tagja az Országos Honismereti Szövetségnek, melynek kitüntetései mellé – Bél Mátyás-díj, Honismereti munkáért Emlékérem, Emléklap elismerés – megalapította a névadója nevét viselő Egyed Antal-díjat.

Az egyesületnek ma 22 településen élő 74 személy és 20 pártoló tagja van, a megye 1500 egyesülete közül egyike a kulturális közélet ismert közösségeinek. Az egyesület vállalja a nemzeti tudat és a hagyományok ápolását, a kulturális, természeti és települési énékek megőrzését és gazdagítását, ezen belül az etnikai csoportok és nemzeti kisebbségek sajátos értékeinek fennmaradását.

Az egyesület rendkívül sokoldalú értékmentő és értékteremtő tevékenységet folytatott az elmúlt évtizedekben. Folyamatosan szervez országos, megyei és városi rendezvényeket. Az egyesület nagy szakértelemmel állította össze az általános diákok számára a Szekszárd Város Napi vetélkedő feladatait, amit nem csak szakmailag, hanem a diákok jutalmazásával is támogatott az egyesület elnöksége. Az egyesület az elmúlt évben országos léptékkel is különösen nagyot lépett előre a diákok mozgalomba vonásában, megtartásában, s nagyon pozitív, előremutató lépéseket tett a diákok szülőföldjükre történő visszatérítésében.

További szép sikereket kívánunk!

Babits Mihály Kulturális Központ

up